5 minutes Yogurt Parfait

Ačkoliv mléčné výrobky se v zimě nedoporučují a navíc konzumace mléka není ideální pro pleť, já si nejsem schopna představit svůj život bez mléčných výrobků – především jogurtu. Obzvlášť jsem si v poslední době oblíbila dělat si na snídani nebo na svačinku jogurtový parfait, do kterého můžete nacpat prakticky cokoliv a vždycky bude vypadat i chutnat skvěle 🙂
Hledala jsem na internetu jaká je vlastně definice parfaitu a někde je to “mražený” dezert, někde jen “vrstvený” .. toť otázka. Každopádně tento, co vám chci dnes ukázat je vlastně jenom jednoduchý vrstvený jogurt, jehož příprava zabere maximálně 5 minut. Dá se dělat také “overnight” verze, kdy si navrstvíte vločky, jogurt a ovoce a parfait dáte přes noc do ledničky. Vločky změknou a celý dezert má potom takovou hustší, tužší konzistenci. 
Altought the dairy products are not supposed to be eaten in winter and milk is not also perfect for skin, I can’t imagine my life without dairy – primarily yogurt. Recently I fell in love with yogurt parfat, that you can add anything to and it will always look and taste amazing 🙂

I searched the net to find some definition of parfait and some sites say it’s “frozen” dessert, some say it’s just “layered” .. who knows. Anyway this one, that I’d like to show you today is just simple layred yogurt, whose preparation takes 5 minutes at most. There’s also an overnight variation, it means that you layer the oat flakes, yogurt and fruit and you put the parfait into the fridge overnight. The flakes will be softer and whole dessert will have thicker, stiffer consistency.

5 minutes Yogurt Parfait

Já jsem na tento parfait použila: / For this parfait, I used:
  • Řecký jogurt / Greek yogurt
  • 1 střední banán / One medium banana
  • Směs oříšků (kešu, mandle, vlašské) / Nuts mix (cashews, almonds, walnuts)
  • hořká čokoláda (70%) / Dark chocolate (70%)
  • malinové müsli / Raspberries muesli
  • ovesné vločky / Oat flakes
1st LAYER – přemýšlela jsem, jak spotřebovat zbytek ovesné kaše a tak jsem ji jen osladila medem a dala jsem ji na dno místo “syrových” vloček. / I was thinking about how could I use the rest of the oatmeal porridge so I just sweetened it with honey and put it on the bottom instead of “raw” oat flakes.
3rd LAYER – řecký jogurt / greek yogurt
4th LAYER – na kolečka nakrájený banán (1/2) / sliced banana (1/2)
5th LAYER – jogurt / yogurt
6th LAYER – zbytek banánu, müsli, oříšky, čokoláda / rest of the banana, muesli, nuts, chocolate

5 minutes Yogurt Parfait
5 minutes Yogurt Parfait

Leave a comment