Camille Co: Always a fashion designer, sometimes a model and occasionally a stylist

Camille Co je 26-ti letá módní blogerka z Filipín. Jak sama říká, pracuje “vždy jako návrhářka, někdy jako modelka a příležitostně jako stylistka.” Vášeň k navrhování oblečení objevila už v dětsví a i v současnosti je práce zároveň jejím velkým koníčkem.

Camille Co is 26-years old fashion blogger from Philippines. As she says, she works “always as a designer, sometimes as a model and occasionally as a stylist”. She discovered her passion for designing clothes when she was a child and currently her job is still one of her biggest hobbies.

Camille Co





Kdy sis poprvé uvědomila svůj zájem o módu? / When did you first realized your passion for fashion?

Můj vztah k módě začal už když jsem byla malá. Kreslila jsem si návrhy oblečení už ve školce. Připouštím, že byly tak otřesné jak vůbec mohly být a pravděpodobně bych je teď jen zmačkala a vyhodila, ale byl v nich začátek mého zájmu. A ten nikdy nezmizel.

My love affair with fashion started when I was really really young. I drew dresses and gowns at the back of my notebook as early as preschool. Granted I’m sure they were ugly as can be and I’d probably shred them to pieces now but the interest was there. It never went away.


Camille Co


Jak bys zhodnotila módu a styl ve svém okolí? / How would you rate the fashion and style in your neighborhood?

7 z deseti. Nejsme dokonalá desítka ale věřím, že se k ní postupně dostáváme. Více a více Filipínců se zajímá o módu díky talentu módního průmyslu v našem okolí. Ten potenciál je úžasný.

7 out of 10. We’re not a perfect 10 just yet but I’d like to believe we’re getting there. More and more Filipinos are becoming fashionably aware because of all the talent in our local fashion industry. We’re definitely emerging. The potential is great.

Máš oblíbeného návrháře, značku, obchod nebo nějakou módní ikonu? / Have you favourite fashion designers, brands or shops and some fashion icon?

Miluji styl Carine Roitfeld, Margaret Zhang a Nicole Warne. Z módních návrhářů bych vybrala Alexandra McQueena – myslím že je zkrátka genius! Vzhlížím taky k Riccardu Tisci, Elie Saab, Georgině Chapman a Keren Craig. Z obchodů jsem závislá na Topshopu. Nikdy neodcházím z ptárzdnýma rukama, pokud do tohoto obchodu vkročím. V rámci luxusních značek jsem potom velká obdivovatelka Celine, Chanel a Givenchy.

I love the styles of Carine Roitfeld, Margaret Zhang and Nicole Warne. As for fashion designers, I think Alexander McQueen is genius! I look up to Riccardo Tisci, Elie Saab, Georgina Chapman and Keren Craig of Marchesa as well. I’m addicted to Topshop. I never leave empty-handed whenever I enter its stores. As for high end brands, I’m a huge fan of Celine, Chanel and Givenchy.

Camille Co

Se svým blogem jsi začala v roce 2011. Ve stejném roce jsi získala cenu za Nejlepší Módní Blog. Jaký to byl pocit, tak vělký úspěch získaný tak rychle? Očekávala jsi to? / You started your blog in 2011. In same year, you won price for the Best Fashion Blog. How did you feel, when you had so big success so quickly? Did you expect it ?
Vlastně jsem nevyhrála, byla jsem finalistka. Ale i přesto, byl to pro mě obrovský úspěch a jsem za tu nominaci velmi vděčná. Samozřejmě, to že jsem se dostala do finále bylo velké překvapení. Existuje obrovské množství skvělých blogů takže mě ani na chvíli nenapadlo, že by můj blog-nováček s nimi mohl být vůbec srovnáván. Byla jsem poctěna! Vzala jsem to jako motivaci, abych pracovala dál a stále zlepšovala obsah mého blogu.

I didn’t win actually. I was only a finalist. But even so, it was a huge achievement for me and I’m beyond grateful for the nomination. Of course, becoming a finalist came as a surprise. There are so many great blogs out there so not once did I think that my then newbie blog would be considered. I was honored! I took it as a motivation to work even harder and to improve my blog content even further.

Na svém blogu píšeš, že jsi “vždy módní návrhářka, někdy modelka a příležitostně sytlistka”. Kterou roli preferuješ a co na ní máš ráda? / On your blog, you’ re saying you’re “always a fashion designer, sometimes a model and occasionally a stylist”. Which role do you prefer and what do you like about it?

Návhrářka. Vždycky to byl můj sen, stát se módní návrhářkou a teď jí jsem, je to skvělý pocit, být součástí toho všeho – být součástí něčeho nádherného kde máte možnost vytvářet návrhy, díky kterým lidé budou můžou vypadat a budou se cítit nejlépe jak to jen jde.

Designer. It’s always been my dream to become a fashion designer and now that I’m one, it feels great to be part of it all–to be part of something so beautiful where you’re able to create designs that are able make people look and feel they’re best.


Camille Co
Kde bereš inspiraci pro navrhování oblečení – mimochodem tvé návrhy jsou naprosto úžasné ! – a kde se inspiruješ pro svůj osobní styl oblékání ? / Where do you get an inspiration for designing clothes – By the way I think your designs are absolutely amazing! – And where do you inspire for your own clothing style?
Děkuji !!! Momentálně navrhuji oblečení na zakázku a také couture kousky. Většinu inspiraci čerpám ze svých klientů. Ráda poznávám je samotné a jejich vize. Také se inspiruji na mých častých cestách. To je jedna z věcí, které miluji na cestování. Vidět různé kultury, způsob života i odlišnou architekturu mi dává spoustu věcí, se kterými mohu pracovat.

Thank you!!! Now that I design made-to-order gowns and couture pieces, I get most of my inspiration from my clients. I like getting to know them and they’re vision. I also get inspired by my travels a lot. This is one of the many reasons why I love traveling. Just seeing different cultures, ways of life and even architecture gives me so much to work with.


Camille Co

Jak myslíš, že dokážeš upoutat své čtenáře ? / How do you think, that you can get the attention of your readers?

Tím, že jsem taková jaká doopravdy jsem. S mořem módních blogů, které jsou všude po internetu, musíte být unikátní. A jediný způsob jak to udělat, je být sám sebou. A když čtenář pozná jací jste, získáte tím jeho pozornost.

By being myself. With a sea of fashion blogs out there, you need to be unique. And the only way to do this is to be yourself. And when a reader identifies with you and your voice, that’s when you get his/her attention.

Jakou kosmetiku používáš? Líčíš se každý den nebo chodíš ven někdy i bez makeupu ? / What cosmetics do you use? Do you wear makeup every day, or you go out with no makeup sometimes?

Dřívě jsem se líčila víc. Momentálně jen trochu upravím své obočí, nanesu trochu YSL Touche Eclat korektoru pod oči a použiju ještě trochu Etude House’s lip stain. To je vše. Když jdu na focení nebo na jinou významější událost, líčím se víc. Místo makeupu vždycky používám BB cream. Konturování dělám pomoctí Makeup Forever, Orgasm tvářenky od Nars a poté si pohraju se stíny v odstínech hnědé. Nezbytný kousek kosmetiky jsou pro mě (kromě YSL Touche Eclat korektoru) linky od Marc Jacobs.

Lately, I go out with no makeup more. I just touch up my eyebrows, put a little YSL Touche Eclat Concealer under my eyes and dab a bit of Etude House’s lip stain and that’s it. When I have to shoot or I have meetings or events, then I apply more. I only spot conceal with a BB cream though and avoid putting foundation on. I do a little contour using Makeup Forever, apply Nars’ Orgasm blush and play around with nude and brown shades of eye shadow for my eyes. My makeup must (aside for YSL Touche Eclat concealer) is Marc Jacob’s eyeliner.

Camille Co

Co ráda děláš ve svém volném čase? Je tvá práce zároveň tvým koníčkem? / What do you like to do in your free time? Is your job your hobby at the same time?

Ano, jsem jeden ze šťastlivců, kteří mohou říct, že jejich práce je i jejich koníčkem. Ale kdykoliv mám chvíli volna, trávím ho se svými kamarády a svu rodinou. Jdeme ven nebo koukáme na filmy.

Yes, I’m one of the lucky few who get to say that their hobby is also their job. But whenever I do have free time, I like to spend it with my friends and family. I pig out with them or watch movies.

Leave a comment