Amber Dennett : Fashion is about breaking the rules!

V dnešním rozhovoru bych vám chtěla představit Amber Dennett – anglickou návrhářku a módní blogerku z blogu Feeling Vague. Podle Amber by člověk neměl tolik hledět na trendy, módní pravidla a na názor ostatních, jako na svůj vlastní pocit ze svého stylu …
In today’s interview I’d like to present you Amber Dennett – english print designer and fashion blogger from the Feeling Vague. According to Amber, people shouldn’t follow the trend, fashion rules and opinion of others as much, as their own feeling about their own style …

Kdy sis poprvé uvědomila svou vášeň pro módu? / When did you first realized your passion for fashion?
Od malička jsem byla posedlá experimentováním se svým stylem. Oblékala jsem se vždy alternativně a anti-mainstremově. Když jsem byla starší, uvědomila jsem si, že svým experimentováním jsem vlastně vytvářela svou vlastní módu. / From a very young age I’ve been obsessed with experimenting with my style. My look was always very alternative and certainly anti-mainstream. It wasn’t until I got older that I realized that that was a fashion in itself.
Jak by jsi zhodnotila módu a styl v Manchesteru ? / How would you rate the fashion and style in Manchester?
Ohodnotila bych ji velmi pozitivně! Mancester je centrum kreativity, módy a hudby. / Very highly! Manchester is a hub for creativity, fashion and music.


Amber Dennett


Máš nějaké oblíbené módní návrháče, značky nebo módní ikony? / Have you got some favourite fashion designers, brands or fashion icons?
Mí oblíbení módní návhráři jsou Moschino, Manish Arora, Jeremy Scott, Alexander Mcqueen, Ashish, Meadham Kirchhoff, ze značek Motel rocks, One teaspoon, Shade London, Long Clothing, Misbehave, Pippa Lynn, Dimepiece, Evil twin, Minkpink a mými módními ikonami jsou Gwen Stefani, Audrey Kitching, Hanna Beth, Ann Marie Hoang. / My favourite fashion designers are Moschino, Manish Arora, Jeremy Scott, Alexander Mcqueen, Ashish, Meadham Kirchhoff, brands – Motel rocks, One teaspoon, Shade London, Long Clothing, Misbehave, Pippa Lynn, Dimepiece, Evil twin, Minkpink and my fashion icons are jsou Gwen Stefani, Audrey Kitching, Hanna Beth, Ann Marie Hoang.



Co tě inspiruje ve tvém osobním stylu? / What inspires you for your personal clothing style?
Miluju experimentování se svým stylem, nacházením nových věcí, které můžu nosit, mícháním různých stylů a I love experimenting with my style, by finding new ways to wear things, Mixing styles and clashing prints. I’m continually on the look out for new brands. I like to be excited by fashion and for that reason my personal style is continually involving and that is one of the reasons why I enjoy blogging as it’s a documentation of the evolution of my personal style.

Máš nějaká módní pravidla, která vždy dodržuješ ? / Do you have some fashion rules that you always observe ?
Mám pár pravidel, kterými se občas řídím, jako třeba nošení upnutých topů s volnými kalhoty a obráceně. Také tíhnu ke spojování věcí, které jsou výrazněji ženské, s něčím výstředním, abych to vyvážila. Ale nedržím se těchto pravidel pořád, vždy´t móda je právě o porušování pravidel ! / I have a few rules I often follow to such as wearing tight fitting tops with loose fitting bottoms and vis versa. I also tend to pair something quite feminine with something quite grungy to balance it out. I don’t always apply these rules however as fashion is about breaking the rules!


Amber Dennett


Máš nějaký tip pro holky, jak se oblékat/líčit apod., aby zaujaly kluky ? / Do you have some clothing/makeup/any other tip for girls to get attention from boys?
Jako feministka bych se nikdy neoblékala tak, abych se líbila komukoliv jinému než mě samotné. Přijetí sebe samotné a dostatek sebevědomí, který vám umožní nosit cokoliv co se vám líbí, je jediný způsob který uznávám. / As a feminist I would never dress to please anyone other than myself. Self acceptance and having the confidence to dress in whatever makes you happy is the only way to rock it. 


Co jinak ráda děláš ve svém volném čase ? / What else do you like to do in your free time? 
Ráda plavu a cvičím nebo chodím ven s kamarády. Také jsem členka modelinkové agentury jménem Vauhas. Mimo to miluju hudbu a ráda chodím do klubů a na koncerty. / I enjoy swimming and working out and socializing with my friends I’m also part of a modelling agency called Vauhaus. I love music so also enjoy going to clubs and gigs.


Amber Dennett


Jak si myslíš, že dokážeš upoutat pozornost svých čtenářů? Co je vyjímečného na tvém blogu ? / How do you think, that you can get the attention of your readers? What’s special about your blog?
Myslím, že nejdůležitější věcí na psaní blogu, je sdílet svou osobnost a svůj osobní názor. Byla bych ráda, kdyby mě právě takto viděli mí čtenáři 🙂 / I think the most important thing about having a blog is to share your personality and have your own voice. I’d like to think that is the case with mine 🙂


O čem nejraději píšeš na svůj blog? / What do you prefer to write about on your blog?
Můj blog je zaměřen hlavně na můj osobní styl. Také ráda píšu o svých výletech, módní přehlídkách, kterých jsem se zůčastnila, nebo o jiných módních akcích, které jsem navštívila. Ráda bych tento typ článků v budoucnu trochu rozšířila a možná přidala něco málo o koncertech a restauracích, které mě zaujaly. / My blog is very much centered around my personal style. I also like to write about trips I’ve been on, fashion shows I’ve been part of and any other fashion related events I’ve been two. I’d quite like to expand this a bit perhaps including gigs I’ve been too or restaurants I’ve enjoyed.


Znovu ti moc děkuji za rozhovor. Máš nějaký tip pro čtenáře tohoto blogu ? / Thank you again for the interview. Is there some tip you could share with my readers ?
Buďte zkrátka nesmlouvavě sami sebou ! / Just to be unapologetically be your self!

Amber Dennett

One thought on “Amber Dennett : Fashion is about breaking the rules!

Leave a comment