Antropology (and a hundered other stories) REVIEW

Kniha Antropologie obsahuje stejnojmenný příběh + 100 dalších krátkých povídek o lásce, z nichž všechny mají přesně 101 slov. Děj povídek je pokaždé neuvěřitelně absurdní a bláznivý, ale při dalším přečtení začíná nabírat na váze. 
The Antropology book contains a homonymous story + 100 other short love stories, and all of them have exactly 101 words. The storyline of every tale is incredibly absurd and crazy, but when you read it for the second time, it starts getting serious.

Antropology Dan Rhodes

Když jsem poprvé v knihkupectví knížku otevřela a přečetla jsem si první povídku a potom i pár dalších, naprosto mě okouzlila a o pár dní později jsem si ji musela koupit. Každá povídka líčí v odlehčeném absurdním podání skutečně komplikovaný vztah dvojice. Když se zaměříte na samotné postavy a jejich pocity, černobílé postavy, popsané v pár větách se stávají komplikovanými osobnostmi a vy kolikrát uvažujete nad tím, jak jsou vlastně jejich životy a pocity podobné těm vašim. Přesně stejná délka všech povídek dělá knihu ještě zajímavější.
When I opened the book for the first time in he bookshop and I read the first story and then few others, it absolutely charmed me and few days after I had to buy it. Every each story tell really complicated realtionship of a couple, in lightweight absurd way. When you focud on the charcaters and their feelings, the black-white characters, described in few sentces are becomming complicated personalities and sometimes you just have to wonder, that they’ re lifes and feelings are so simillar to yours own. The exactly same lenght of the stories makes the book even more interesting
Antropologii bych doporučila naprosto všem, bez ohledu na pohlaví i věk. Pobaví a zároveň vás donutí zamyslet se.
I would recommend the Antropology to absolutely everyone, regardless of gender and age. It makes you laugh and also makes you think. 


Leave a comment