Coats & Jackets INSPIRATION (H&M, Bershka, Zara, …)

Miluju podzim – všechno to barevné padající listí, čekání na Vánoce, první sníh, svetříky, šály, … Venku je sice ještě docela teplo, ale myslím, že zima nepřijde za moc dlouho. Proto jsem prohlédla internetové katalogy mých oblíbených obchodů a pro inspiraci jsem vybrala sbírku kabátů a bund 🙂
I love autumn – all the colourful falling leaves, waiting for Christmas, first snow, sweaters, scarfs, … It’s still a bit warm now, but I think we’re not gonna wait for the winter for a long time. So because of it I cheched all the internet catalogues of my favourite brands and I made a collection of beautiful coats and jackets for inspiration 🙂
Winter coats and jacketsWinter coats and jackets
Winter coats and jacketsWinter coats and jackets
Winter coats and jacketsWinter coats and jackets

Winter coats and jacketsWinter coats and jackets
Winter coats and jacketsWinter coats and jackets

Winter coats and jacketsWinter coats and jackets
Winter coats and jackets
 Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets

Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
Winter coats and jackets
 Jaký kabát nebo bunda se vám líbí nejvíc?
What coat or jacket do you like the most?

Cosmetic Organizer DIY (10 STEPS)

Ani nevím, jak je to dlouho, co jsem přidala poslední DIY. Hádám, že už to bude nějaký ten pátek. Každopádně, včera jsem se rozhodla, že už mě začíná nudit můj pokoj a že naplánovala jsem si v blízké době “přestavbu” – nic moc velkého, žádné bourání, jen přemalování stěn na bílo a nová výzdoba zdí, nové polštářky na postel apod. Než se na to ale vrhnem, bylo by fajn udělat si pořádek a tak jsem začala u kosmetické skřínky. Mívám tam neskutečný nepořádek, jelikož ráno když spěchám, vždycky když se namaluju, makeup hodím do jedné krabičky, rtěnku položím na poličku, s řasenkou pochoduju po bytě a občas ji najdu potom v úplně jiném pokoji a podobně. Doufám teda, že s tím, kolik jsem vynaložila úsilí na vyrábění tohoto organizeru, mi aspoň chvíli pořádk vydrží 🙂

Actually I don’t even know when I published some previous DIY. I guess it was a whiůe ago. Anyway yesterday I’ ve decided that I’m a bit bored of my own room and I planned a kind of “makeover” – nothing big, no demolitions, just new colour of the walls, decoration, new pillows for my bed etc. But before I’m gonna start with the makeover, I thought it would be fine, if I tidied the mess, so I started with my cosmetic locker. I have often a lot of mess in there, because when I’m running out of time in the morning, always when I finish my makeup, I put the foundation to one box, lipstick to another, I walk with the mascara around the flat and then I find it in some another room … So I hope, that once I expendet so much effort, I’m gonna keep the order for a while 🙂

You need …

 Cosmetic organizer
  • Krabice od bot / Shoes box
  • Krabičky od čaje / Tea boxes
  • Nůžky / Scissors
  • Lepidlo nebo tavná pistole / Glue or hot melt gun
  • Barevné papíry / Coloured papers
  • Oboustranná lepící páska / Double-sided adhesive tape   

 Brushes holder

  • Svícen / Candle holder
  • Drobné kamínky / Small stones  

Ustřihněte víko krabice. 
Cut the cover of the box
 
 
Podle velikosti krabice si ustřihněte požadovanou velikost z barevného papíru (já použila vlnkovaný zelený, tmavě růžový a modrý papír). Pomocí lepidla papír přilepte na krabici. Pokud používáte obyčejné barevné papíry, stačí obyčejné lepidlo na papír, pokud jste zvolili papír podobého typu jako já, doporučuji použít tavnou pistoli nebo případně oboustrannou lepící pásku, protože jinak papír na krabici NEDRŽÍ.
Cut a piece of coloured paper in the shape of your box (I used wavy paper in green, dark pink and blue colour). Stick the paper to the box with a glue. If you’ re using just ordinary coloured papers, normal glue for paper is enough. If you chose some paper, similiar to the mine, I recommend to use hot melt gun or double-sided tape, because the paper doesn’t have to STAY on the box.

 
 
Teď si vezměte krabičky od čaje – tolik, kolik se vám vejde do připravené krabice.
Now take the boxes from the tea – as much as you can put to the prepaired box.

Ustřihněte víčka.
Cut the covers.

Z dalších barevných papírů si vystřihněte obdelníčky ve velikosti dna čajových krabiček. Papír můžete na dno opět přilepit lepidlem nebo páskou, nebo ho stačí jen do krabičky vložit.
Cut rectangles from another coloured papers, in the shape of the bottoms of the tea boxes. You can stick the paper to the bottom again with the glue or the tape, or you can just insert it to te box.

Poskládejte si krabičky do velké krabice jak je budete chtít mít vedle sebe. 
Put the little boxes to the big box in the way you wanna have them spaced.

Na krabičky nalepte kousky oboustranné lepící pásky a slepte je, aby držely u sebe. 
Use the both-side tape to the little boxes, to keep them stick together.

No a teď do krabičky naskládejte kosmetiku – upozorňuji, že pro mě to byl daleko větší boj než celé vyrábění 😀 
Well, so now put the cosmetic to the box – by the way, for me it was a lot bigger fight than the whole DIY 😀
 
Teď ještě zbývá stojánek na štětce. Vezměte si svícen a nasypte do něj přiměřené množství kamínků. Mohou to být malé přírodní kamínky, které vlasnotručně nasbíráte nebo můžete použít písek z pláže, nebo jako já koupené dekorační kamínky. 
Now just let’ s make the brushes holder. Take a candle holder and sprinkle reasonable amount of the stones to the holder. You can use natural stones, you find somewhere by yourself or you can use sand from a beach or – like me – bought decoration little stones.

 
Štětce do stojánku jednoduše zabodněte.
Just stab the brushed to the holder.

Vyzkoušíte tohle DIY ? 🙂
Are you gonna try this DIY? 🙂

Back to school

Tak jsou za námi téměř dva školní týdny – už máme naplánované asi čtyři písemky, učitelé jako by zapomněli že ještě před chvílí jsme byli na prázdninách a valí do nás učení, že mám pocit, jako bychom byli ve škole už několik měsíců a ne 9 (pracovních) dní. Deprimuje mě všechno okolo – fotka ze Starbucks v Istanbulu na ploše mého mobilu, úvodní fotka na facebooku z Hradů, písničky, které jsem poslouchala o prázdninách, i to, že mi už téměř kompletně vybledlo opálení z léta.
So we have almost two weeks of school behind us – we have four planned exams, the teachers are like they forgot that we had holidays just a while ago and they push us in the learning so I feel like we have been in school for months already, and not just for 9 days. I’m depressed by everything all around me – the photo from Starbucks in Istanbul on my mobile’s desktop, my facebook cover photo from the music fest, songs I was listening during the holiday and also the fact, that my summer suntan is almost completely gone.

Od neděle do včerejška jsme byli na školním kurzu v Jeseníkách jako každý rok, ale moc jsme si neodpočinuli – jelikož včerejší cesta za východem slunce, kdy jsme vycházeli z chaty okolo půl čtvrté ráno a potom jsme šli 10 km na vrchol Pradědu, dala celkem zabrat. Ale přesto to bylo neskutečně luxusních pár dní, nejlepší kolektiv, spousta zážitků a prostě každá minuta tam byla naprosto perfektní a hned bych jela zas :’) Bohužel zpátky do reality, zpátky do Prostějova a do školy, to byl celkem šok, ale co člověk nedělá … Ještě že je už pozítří víkend! 
From sunday to yesterday we were on school course in Jeseníky, like every each year, but actually we weren’t relaxing at all – because yesterday’s expedition to see the sunrise, when we left the cottage about half past three in the morning and then we walked about 10 km to the top of the Praděd, and we’re still totally exhausted today. But however it was absolutely luxury few days, the best team, lot of memories and just every each minute was totally perfect and I’d love to go back there immediatelly :’) Unfortunatelly, the comming back to the reality, back to Prostějov and to the school, it was a schock, but what can I do … Looking for the weekend!
Jak se vám vracelo do školy ? / How about your comming back to school ?

Barre, Buti, HIIT, …

Pár dní zpátky jsem “znovuobjevila” kanál POPSUGAR Fitness. Ne, že bych ho dřív neznala – znám ho dlouho, ale vždycky jsem upřednostňovala cvičení podle Blogilates nebo BeFit, protože mi přišlo snažší. Když jsem se ale teď konečně dostala přes jedno video, začalo mě cvičení z tohoto kanálu dokonce bavit – a to dost. Ve videích se střídá spousta trenérek, které působí velmi pozitivně, takže se s nimi cvičí skvěle. Vybrat si můžete ze spousty druhů cvičení – ať už cardia, posilování nebo HIIT atd. a z videí různých délek – od 10 minut a méně až po třičtvrtě hodinová a podobně.

A couple days ago, I “rediscovered” POPSUGAR Fitness channel. I don’t mean I didn’t know this channel before – I have known it for a long time, but I’ve always prefered workout on Blogilates or BeFit, because that seemed easier to me. But after I got through one video, I started being really interested to working out according to this channel – a lot. In the videos, the trainers are changing and they all act so positive, that the exercising with them feels amazing. You can choose from lot of kinds of workouts – whether cardio,strengthening or HIIT etc. and from videos with different lenghts – 10 minutes of lees to three quaters of an hour videos.



Osobně mě nejvíc zaujalo cvičení Cardio Barre, které spojuje balet, jógu a pilates a zaměřuje se jak na spalování kalorií, tak na tvarování postavy. Stejně tak můžu doporučit Buti – spojení jógy a tance. Oba typy cvičení jsou dost odlišné od obyčejného cardia, kde do mrtva opakujete podobně únavné a namáhavé cviky jako jsou burpees, mountain climbers, kliky, sedy-lehy a podobné toho typu.

Personally I prefer the Cardio Bare workout, that connects ballet, yoga and pilates and it’s focused on burning calories and also toning your body. Also I can recomment Buti – connection of yoga and dance. Both these workouts are different than the normal cardio videos, where you have to just repeat burpees, mountain climbers, push-ups, sit-ups and other hard and tiring exercises like these.

Přidávám sestavu videí, která jsem dnes cvičila a doufám, že alespoň některé z nich vyzkoušíte a budou vás bavit tak jako mě :))

I’m adding a set of videos, I worked out today and I hope you’re gonna try some and you’re gonna have as much fun as I had :))

Zkusíte některý ze zmíněných cvičení ?
Are you gonna try some of the mentioned workouts?

REVIEW: Astor Soft sensation Lipcolor Butter

Předevčírem jsem si po dlouhém rozhodování koupila barevný balzám “Soft sensation Lipcolor Butter” od Astor. Podobnou barvu jsem hledala velmi dlouho a předevčírem se mi konečně poštěstilo a mám pro vás krátkou recenzi … 🙂
The day before yesterday, after long deciding, I’ve bought Soft sensation Lipcolor Butter by Astor. I was looking for this colour for a long time and the day before yesterday I finally found that and I have a short review for you now … 🙂
Soft sensation Lipcolor Butter není rtěnka, ale “zabarvený balzám” – měl by tedy spojovat funkce rtěnky, balzámu a lesku na rty. Začněme obalem – obal se mi hrozně líbí, v kabelce vypadá super, jen zlaté nápisy se předpokládám za chvíli odřou, což je sice škoda, ale není to otázka jen tohoto balzámu, to samé se mi stalo třeba s obalem pudru od Max Factoru, což je v rámci značek, dostupných v drogerii, jedna z dražších a kvalitnějších a přesto obal houby vydrží. Když budu dál mluvit o tom pozitivním – v první řadě je to rozhodně pigmentace, která je výraznější jak u kdejaké rtěnky (mám odstín 013 Magic Magneta). 
Soft sensation Lipcolor Butter isn’t a lipstick actually, but it’s “coloured lip balm” – so it should connect the functions of lipstick, balm and lipgloss. Let’s start with the packaging – I love the packaging, it looks great in bag, just the gold labels will probably go off soon, that is shame, but it’s not just case of this balm, the same happened to me with a packaging of a powder by Max Factor, which is within the brands, available in drug stores, one of the high quality brands, but the packaging also doesn’t last at all. If I should talk about the positive stuff – first I have to mention the pigmentation that’s more significant than in lot of lipsticks (I have shade 013 Magic Magneta).

Astor Soft sensation Lipcolor Butter

Další věc, co se mi vážně líbí, je to, že není moc výrazně třpytivý. Nesnáším příliš třpytivé rtěnky, ale bohužel je jich na trhu většina. Nemůžu si pomoct, ale celkově kosmetiku s shimmerem moc nemusím – i stíny se mi líbí více netřpytivé, přirozené a i u rtěnek mám radši ty, které mají tzv. “vodní efekt”, jsou lesklé, ale bez třpytek. Mimochodem jediná kosmetika, u které jsem schopna shimmer překousnout jsou rozjasňující pudry a bronzery, které jsou určené právě na rozjasnění pleti, čemuž třpytky dokážou výrazně napomoct. 
Another thing I really like, is the fact, that it isn’t very shimmering. I hate too shimmering listicks, but unfortunatelly most of the lipsticks in drug stores are just such. I can’t help, but I don’t like cosmetics with shimmer overall – I like even eyeshadows without shimmer, I perfer the natural, and also tlaking about the listicks, I prefer those, which have the “water effect”, which are glossy, but without shimmer. By the way, the only cosmetics I can handle with shimmer, are the powders and bronzers, focused on lightening the skin, because the glitter can really help it.
Funkci balzámu podle mého splňuje tak trochu částečně – má sice opravdu “máslovou” konzistenci a velmi snadno se roztírá, ovšem – alespoň tedy můj odstín – docela zvýrazňuje suchá místa. Výdrž je lehce nad průměrem – pokud se někde neotřete, vydrží dlouho, po jídle je ale třeba nanést znova.
The balm functions are average I think – it really has that “butter” consistency and the application is really easy, but – at least my shade – highlight the dry parts of your lips a bit. The endurance is slightly above average – if you don’t wipe the lips, it stays for a long time, after eating you have to apply it again.
V jiných recenzích byla zmiňovaná jako negativní nedostupnost, ale šlo patrně o dobu, kdy balzám prvně přišel na trh. V současnosti ho pořídíte asi v každé drogerii a cena se pohybuje od 100 – 200 Kč, osobně jsem ho pořídila za asi 120Kč ve slevě v DM drogerii, což mi přijde jako zlatá střední cesta, pokud nechcete utratit majlant za drahé rtěnky od L’Oreal apod. a zároveň se chcete vyhnout docela nekvalitní kosmetice typu Essence, NYC nebo Miss sporty (některé kousky jsou možná od těchto značek snesitelné, ale jinak s nimi mám víceméně špatné zkušenosti, hlavně co se týče výdrže líčení)
In another reviews, they mention the available as a negative thing, but they probably wrote their reviews, when the balm came to te shops for the first time. Now you can buy it probably in every durg store and the price is about 5-10$, personally I’ve bought it for 6$ in DM drug store and I think that’s the golden mean, if you don’t wanna spend all your savings on expensive lipglosses by L’Oreal etc. and in the same time you wanna avoid low quality cosmetics, like Essence, NYC or Miss sporty (some products maybe aren’t so bad, but moreover I have more or less bad experiences with these brands, especially talking about the endurance of makeups)
Astor Soft sensation Lipcolor Butter
Balzám rozhodně doporučuji a určitě se v budoucnu chystám na koupi dalšího odstínu 🙂
I absolutely recommend this balm and I’m obviously gonna buy another shade in the future 🙂
Máte, nebo plánujete koupi tohoto balzámu ? :))
Do you have this balm or do you plan to buy it ? :))