INTERVIEW: Markéta Trpišovská

“Jmenuji Markéta Trpišovská, je mi 25 let a mám ráda módu .. :D”
“My name’s Markéta Trpišovská, I’m 25 years old and I like fashion :D”
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Řadíš se do nějakého určitého stylu, nebo si prostě v módě jdeš svou cestou? Pokud ano, je nějaký styl, který je ti blízký?
Jdu si svou vlastní cestou. Občas se však naskytne příležitost, kdy se obléknu třeba ve stylu 60. let, retro stylu anebo prostě naladím rockovou vlnu a obléknu si křivák 🙂

Do you categorize yourself to any style, or you just have our own way in fashion ? If you do, o you havae some style, that you like?
I have my own way. Sometimes I have opportunity to dress in style of 60’s, vintage style or I just tune rock wool and I wear jackknife 🙂

Jaké oblečení nosíš nejraději?
Záleží na příležitosti na kterou se oblékám, ale nejraději mám volné oblečení, v tom se cítím nejlépe

What clothes do you like to wear?
It depends on opportunity, what I’m dressing for, but I like comfortable loose clothing, I feel the best with it.

Máš nějakou módní ikonu, která tě inspiruje?
Určitě a to ne jen jednu. Na prvním místo řadím Audrey Hepburn a hned za ní Coco Chanel a Sarah Jessica Parker. Svou inspiraci čerpám v z přehlídkových mol a zahraničních blogů.

Do you have some icon, that inspires you?
Of course and not just one. For me, first place is occupied by Audrey Hepburn, then Coco Chanel and Sarah Jessica Parker. I get inspired by fashion shows and foreign sites.

  
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Spousta lidí zakládá blog, aby se něčím proslavily. Byl to i tvůj účel nebo jsi ho založila jen pro zábavu?
Proslavily? Takové lidi já nikdy nepochopím. Myslím si, že módní blogy jsou od toho, aby pomohly těm, kteří si neví rady s tím, jak se obléci. To byl přesně důvod, proč jsem si blog založila já. Ne, že bych o sobě tvrdila, že jsem nějaký módní guru, také se mi stane, že kombinace, kterou vymyslím neladí nebo to prostě není úplně to pravé ořechové a také se sama pořád učím co nosit a nenosit, ale tím, že můj blog navštěvuje poměrně dost čtenářů a hodnotí je kladnými komentáři, tak si myslím, že ten můj styl nebude asi až tak špatný 🙂

Lot of people do blog for get famous. Is it your pupose too, or you established it just for fun?
Get famous? I can’t understand to these people. I think, that fashion blogs are for helping people, who don’t know how to dress. It was my reason, why I established my blog. I don’t think, that I’m some fashion gurut, my fashion combinations sometimes not match too and I still learn what to dress or don’t, but a bit lot of visitors and they often comment my articles by positive opinions, so I think, that my blog isn’t so bad 🙂

Máš ještě nějaké koníčky kromě módy, vaření a DIY?
Móda je aktuálně asi tím největším koníčkem, v poslední době mi totiž na jiné nezbývá čas. Dříve jsem se roky věnovala baletu a musím říci, že mi to v dnešním každodenním shonu chybí.

Do you have some hobbies besides fashion, cooking and DIY?
Fashion is actually my biggest hobbie, because these days I don’t have lot of time for othe hobbies. Previously I pursue ballet several years, and in this hustle and bustle I miss it. 

Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Často na svém blogu píšeš o značce Oodji. Přiznám se, že já jsem se s touto značkou ještě nesetkala. Jak dlouho od ní nakupuješ oblečení ty a co se ti na ní líbí?
Oodji není u nás ještě tak známé a právě proto jsem se rozhodla tuto značku na blogu prezentovat, aby se dostala do většího povědomí, protože si myslím, že za to stojí.
Oblečení od ní nakupuji asi dva roky. Líbí se mi, že u nich vždy seženu to co potřebuji a často pořídím i originální kousky. Oblečení mají za velmi příznivé ceny a přitom se na rozdíl od oblečení jiných značek jedná o kvalitní zboží.

You often write about Oodji brand on your blog. I have ever heard about this brand. How long do you buy clothes by this brand and why do you like it?
Oodji isn’t very known in this country and so I decided to present this brand on my blog, to more people know about it, because I think it’s worth it.  
I buy clothes by Ooodji for about two years.I like, that I always find everything what I’m looking for and I can always fing very original pieces. Clothes have very favorable prices but also quality goods. 
Máš nějaký kousek oblečení na kterém „ujíždíš“ ? (boty, trička, šátky ..)
Že bych na něčem vyloženě ujížděla to ne, ale držím se pravidla, že košil a džínů není nikdy dost 🙂

Do you have some piece of clothes, that you are crazy about ? (shoes, t-shirts, scarfs, ..)
I don’t  freakin on anything, but I follow the rule, that shirts and jeans can be never enough 🙂 

Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

Co bys vzkázala čtenářkám tohoto blogu ?
Nebojte se kombinovat nezkombinovatelné, to že si někteří myslí, že vypadáte jako blbec není důležité. Důležité je, jestli se v tom cítíte dobře. To je pravidlo, kterým se řídím celý život a určitě by se tím měl řídit každý.

What would you wanna say to visitors of this blog?
Don’t be afraid to combiie uncombinable, don’t care about people who think that you look like jerk. It’s important you to feel good. It’s rule, that I follow my whole life and I think everybody should do do it like me. 

Děkuji za rozhovor 🙂
Přeji ať se blogu daří 🙂

Thank you for interview 🙂
Wish you lot of succes on blog 🙂

Leave a comment