Eating disorders – Anorexia

Každý si jednou za čas řekne, že nemá ideální míry, že rafička na váze ukazuje příliš vysoké číslo … Ale nikdy, v žádném případě se nepokoušejte hubnout tak drsným způsobem, že byste si samy mohly ublížit. Každý nemá předpoklady k tomu, mít dlouhé hubené nohy a vosí pas. Ale to není důvod se trápit. Člověk by se měl snažit jíst a cvičit tak, aby se cítil dobře, byl sám se sebou spokojený, aby byl zdravý a šťastný. Když potkáte takového člověka, s obdivem se za ním na ulici ohlédnete, i když nemá třeba zrovna modelkovské míry. Je plný života, vyzařuje z něj energie a i z dálky poznáte, že je to člověk, který je sám se sebou spokojený. Když po ulici kolem vás projde holka/kluk kost a kůže, na které i nejupnutější oblečení visí jako na věšáku, je vidět jak je slabá, vyčerpaná, má kruhy pod očima a z očí, jako by jí zmizel život … to by rozhodně neměl být výsledek žádného životního stylu.

Je šílené, co jsou někteří lidé schopni za tu jejich vysněnou “dokonalost” obětovat. Dokonalost ale neznamená být vyhublá na kost. Anorexie neznamená dokonalost. Znamená to jen milion problémů, kterých se už do konce života nezbavíte. Článků o modelkách, které zemřely na anorexii neustále přibývá, ale lidé si u jejich čtení stále říkají “Ále, to se mi stát nemůže …” Ale to není pravda. Hladovění, každodení kruté cvičení, to není zdravé ani pro vás ani pro nikoho jiného.
  
Sometimes all of us think about how we are not completely satisfied with our body measures, that the clock hands show too big number … But never, never think about losing weight with such a rough way that could hurt you. Not all of us have the preconditions to have skinny long legs and wasp waist. But that’s not a reason to worry. You should be eating and working out to feel good, to be satisfied with yourself, to be healthy and happy. When you meet this type of person walking down the street, you look at him with an admiration, altough he might doesn’t have the perfect model measures. He’s full of live, he exudes the energy and even from a distance you see that it’s a person that is satisfied with himself. But when you meet a girl/boy, just bones and skin, even the skinniest clothes is too large for him, he’s weak, exhausted, he has dark circles under his eyes and it looks like the life disappeared from his eyes … that definitely shouldn’t be a result of any lifestyle.

It’s crazy how far are people willing to go to reach their dream “perfection”. But the perfection doesn’t mean to be emaciated to the bone. Anorexia  doesn’t mean the perfection. It means jsut milions of troubles, that you won’t get rid of till the end of your life. There are so many articles about the models who died because of the anorexia, but people still keep saying that “It can’t happen to me …” But that’s not true. Starving, everyday cruel workouts, that’s not healthy for anyone. 

About Anorexia

Mentální anorexie je porucha příjmu potravy, založená na přemáhání pocitu hladu a odmítání jakékoliv potravy, kterou trpí nejčastěji lidé mezi 14-18 rokem života.
Anorexia Nervosa is an eating disorder, based on overwhelming feeling of hunger and refusing any food, which usually appears during 14-18 year of life.

Tato nemoc vzniká často z nové životní situace se kterou se člověk nedokáže vyrovnat – může to být přechod na novou školu, zaměstnání, úmrtí v rodině … Také to ale může být jen silná touha po zhubnutí, pro které se člověk rozhodne všechno obětovat. V současné době je totiž všem ze stran médií vnucováno, že štíhlost znamená dokonalost. Šaty jsou vyráběné na vychrtlé modelky, figuríny v obchodech mají nepřirozeně štíhlou postavu.
This illness often develops because of some new life situation, that the person is not able to deal with – it can be leaving your old school, job, it can be a death in you family … But also it can be just too strong will to lose weight, when the person decides to sacrifice everything. Nowadays we are convinced by the media that thinnes means perfection. The dresses are designed for skinny models, the dummies have incredibly thin bodies.
How to recognize anorexia
Člověk postižený anorexií se snaží úmyslně omezovat příjem potravy a extrémně zvyšovat energetický výdej (cvičení). Anorektik je schopný dny přežívat jen o dietní cole a sucharech. Nemoc se nemusí zezačátku viditelně projevovat. V pokročilém stavu jsou na lidech zasažených anorexií vidět kosti, mají často kruhy pod očima, jsou slabí a unavení, mají lámavé nehty, jemné zplihlé vlasy (můžou vypadávat), suchou kůži se žlutavým zabarvením, zkažené zuby. U žen se navíc často vyskytuje nežádoucí růst chloupků na bradě, hrudi apod.
Anorexie s sebou přináší ale mnohem více problému, a to hlavně duševních – Anorektici trpí depresemi, někdy až chutí zemřít. Celý jejich organismus je rozhozený a vznikají tím vážné problémy a onemocnění střev, ledvin, a jiných důležitých orgánů včetně srdce u kterého se zpomaluje frekvence a může docházet k zástavám, infarktům.

Person suffering with anorexia is trying to limit his food income and increase the amount of physical activity. Anorexic is able to survive on diet cola and crackers all days. The illness doesn’t have to be visible at first. In the advanced stade, they have visible bones, undereye circles, they’re weak, tired, they have weak nails, fair hair with no volume (they can also fall off), dry skin with yellow shade, rotten teeth. Women can also suffer with hair growth on chin, breast etc.
Anorexia brings even much more trouble, especially the mental ones – Anorexics suffer with depression or even desire to die. Their organism is very disturbed so they can have also problems and ilnesses of intestines, kidneys and other important organs including heart, that slows its frequention and the heart attack can come.
 

Remedies & Help

Největším problémem anorektiků je ten, že sami sebe nevidí jako vychrtlé a bez života. Nikdy v životě se nebudou cítit hubení. I když jim vylézají kosti a vidí na sobě spoustu důsledků svého hubnutí, připadají si tlustí a oškliví. Z tohoto důvodu je těžké jim jakkoliv pomoct.

The biggest problem of anorexics is the fact, that they don’t see themselves as skinny and without life energy. They won’t ever feel skinny. Altough they can see their bones and all of the consequencies of their weight loss, they feel fat and ugly. Because of that, it’s pretty hard to offer them a help.

Je potřeba změnit jídelníček a začít do něj pomalu přidávat potřebné složky, patřící do zdravého vyváženého jídelníčku, které byly doposud omezovány.
It’s neccessary to change the diet plan and slowly add all the important components of balanced diet, that were limited until now.

PRO-ANA
V současné době se fenoménem internetu staly tzv. Pro-Ana blogy. Pro-Ana je založeno na myšlence, že anorexie není nemoc, ale životní style.
Na blozích najdete většinou jídelníčky, deník, a nějaké inspirační fotky. Jídelníčky většinou vypadají tak, že na nich není moc jídla, maximálně 1-2 jídla za den a to co s nejmenším obsahem tuku. Když sní něco většího, strašně nadávají, jak jsou nemožné, mají z toho deprese apod. … 
I když mě to často udivuje, návstěvníci těchto blogů autorky podporují, “drží jim palce” apod. 
This time there is a big popularity of Pro-ana blogs on the internet. Pro-Ana is based on thought, that anorexia is not an ilness, but a lifestyle.
On these blogs you can see food diaries, diet plans and inspirational photos. The diet plans usually look like thus – 1 or 2 meals a day, containing as little calories as possible. When they eat more than their limit, they are complaining about how useless they are, they are depressed etc. …
 

REAL STORIES

Luisel and Eliana

Sestry Luisel a Eliana Ramosovi byly modelky, které se pro svůj sen rozhodly obětovat všechno. Starší z nich – Luisel (†22) se pohybovala v modelingu od puberty. Cvičila, jezdila na koni a zdravě jedla. Zezačátku měla pro modeling skvělou postavu. Pro modelku na přehlídce Týdne módy v Montevideu ale její vytrénované tělo nestačilo a Luisel začala hubnout tvrdou dietou – denně jedla maximálěn několik listů salátu a pila dietní colu. Její úsilí mělo úspěch a vybrali ji jako modelku na vysněnou módní přehlídku.
Luisel dostala na mole závrať a upadla. Měla ještě dost síly aby se zvedla a dostala se do šatny, kde ale hned na to omdlela a přivolaní lékaři už jí nedokázali pomoct – zemřela na infarkt způsobený podvýživením organismu a stresem. (Jen pro představu – měřila 180cm a vážila 44kg)
Její sestra Eliana, pro kterou byla sestra velkým vzorem, se rozhodla jejich sen vyplnit sama. Pro účast na módních přehlídkách podle vzoru sestry držela přísné diety. Za dva měsíce po smrti Luisel, našla jejich babička ležet Elianu mrtvou v jejich bytě. Po této události bylo rozhodnuto, že na molo nesmí být puštěna modelka s BMI pod 18.

 Luisel and Eliana Ramos were models, who were determinated to sacrifice everything for their big dream. The older one – Luise (†22) lived in the world of modeling since her puberty. She used to workout, ride a horse and eat healthy. In the beginning she had a perfect figure. But her body wasn’t enough for the fashion show during the Fashion week in Montevideo and Luisel decided to lose weight by a cruel diet – she used to eat few leaves of cabbage and drink diet cola every day. Her effort was succesful and she was chosen for her dream fashion show.
Walking on the catwalk, she had diziness and she fell down. She had enough energy to stand up and get to the cloakroom, where she faint again and the doctors weren’t able to help her – she died because of a heart attack caused by her undernourished organism and stress (She had 180cm and she weighted 44kg)
Her sister Eliana always admired her sister and she decided to fulfill their dream. To get on her dream shows, she used to maintain the same diet. Two months after Luisel’s death, her grandma found Eliana death in their apartment. After this event, it was decided that a model under BMI 18 can’t stand on the catwalk. 

Isabelle Caro
Francouzská modelka Isabelle trpěla anorexií od svých 13-ti let. Její matka trpěla strachem, že Isabelle vyroste. Neustále ji měřila a nechtěla ji pouštět ven mezi děti, protože si myslela, že na čerstvém vzduchu vyroste. Jednou její matka nesla těžký kanystr s vodou a Isabelle napadlo, že pokud bude těžší než nádoba s vodou, bude pro matku přítěží…
V dospělosti se Isabelle snažila léčit. Pózovala na fotkách Oliviera Toscaniho na kampaň proti anorexii, na kterých ukázala své nahé vyhublé tělo.
Isabelle vydala o svém životním boji s anorexií knížku – “Holčička, která nechtěla vyrůst”. Dva roky po vydání knihy ale anorexii podlehla a zemřela v 27-mi letech – z doteď neznámých důvodů …

French model Isabelle was suffering with anorexia sicne she was 13 years old. Her mother was paranoic about Isabelle’s growth. She measured her all the time, she didn’t wanted to let her play with other children, because she thought she will grow up if she goes to the fresh air. Once her mother was holding heavy jerry can and Isabelle thought that if she is heavier than the jerry can, she will be ballast for her mother …
In her adult, she tried to cure. She posed on the photos by Olivier Toscani for a campaign against anorexia, where she showed her naked skinny body. 
Isabelle published a book about her life journey – “The little girl who didn’t want to grow up”. Two years later, she died in her 27-years – because of unknown case. 

Zamyslete se. Chcete žít zdravě, cítit se dobře, spokojené samy se sebou nebo dopadnout takhle .. ?
Think about it. Do you want to live healthy, be satisfied with yourself or end like this … ?
 

INTERVIEW: Markéta Trpišovská

“Jmenuji Markéta Trpišovská, je mi 25 let a mám ráda módu .. :D”
“My name’s Markéta Trpišovská, I’m 25 years old and I like fashion :D”
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Řadíš se do nějakého určitého stylu, nebo si prostě v módě jdeš svou cestou? Pokud ano, je nějaký styl, který je ti blízký?
Jdu si svou vlastní cestou. Občas se však naskytne příležitost, kdy se obléknu třeba ve stylu 60. let, retro stylu anebo prostě naladím rockovou vlnu a obléknu si křivák 🙂

Do you categorize yourself to any style, or you just have our own way in fashion ? If you do, o you havae some style, that you like?
I have my own way. Sometimes I have opportunity to dress in style of 60’s, vintage style or I just tune rock wool and I wear jackknife 🙂

Jaké oblečení nosíš nejraději?
Záleží na příležitosti na kterou se oblékám, ale nejraději mám volné oblečení, v tom se cítím nejlépe

What clothes do you like to wear?
It depends on opportunity, what I’m dressing for, but I like comfortable loose clothing, I feel the best with it.

Máš nějakou módní ikonu, která tě inspiruje?
Určitě a to ne jen jednu. Na prvním místo řadím Audrey Hepburn a hned za ní Coco Chanel a Sarah Jessica Parker. Svou inspiraci čerpám v z přehlídkových mol a zahraničních blogů.

Do you have some icon, that inspires you?
Of course and not just one. For me, first place is occupied by Audrey Hepburn, then Coco Chanel and Sarah Jessica Parker. I get inspired by fashion shows and foreign sites.

  
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Spousta lidí zakládá blog, aby se něčím proslavily. Byl to i tvůj účel nebo jsi ho založila jen pro zábavu?
Proslavily? Takové lidi já nikdy nepochopím. Myslím si, že módní blogy jsou od toho, aby pomohly těm, kteří si neví rady s tím, jak se obléci. To byl přesně důvod, proč jsem si blog založila já. Ne, že bych o sobě tvrdila, že jsem nějaký módní guru, také se mi stane, že kombinace, kterou vymyslím neladí nebo to prostě není úplně to pravé ořechové a také se sama pořád učím co nosit a nenosit, ale tím, že můj blog navštěvuje poměrně dost čtenářů a hodnotí je kladnými komentáři, tak si myslím, že ten můj styl nebude asi až tak špatný 🙂

Lot of people do blog for get famous. Is it your pupose too, or you established it just for fun?
Get famous? I can’t understand to these people. I think, that fashion blogs are for helping people, who don’t know how to dress. It was my reason, why I established my blog. I don’t think, that I’m some fashion gurut, my fashion combinations sometimes not match too and I still learn what to dress or don’t, but a bit lot of visitors and they often comment my articles by positive opinions, so I think, that my blog isn’t so bad 🙂

Máš ještě nějaké koníčky kromě módy, vaření a DIY?
Móda je aktuálně asi tím největším koníčkem, v poslední době mi totiž na jiné nezbývá čas. Dříve jsem se roky věnovala baletu a musím říci, že mi to v dnešním každodenním shonu chybí.

Do you have some hobbies besides fashion, cooking and DIY?
Fashion is actually my biggest hobbie, because these days I don’t have lot of time for othe hobbies. Previously I pursue ballet several years, and in this hustle and bustle I miss it. 

Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Často na svém blogu píšeš o značce Oodji. Přiznám se, že já jsem se s touto značkou ještě nesetkala. Jak dlouho od ní nakupuješ oblečení ty a co se ti na ní líbí?
Oodji není u nás ještě tak známé a právě proto jsem se rozhodla tuto značku na blogu prezentovat, aby se dostala do většího povědomí, protože si myslím, že za to stojí.
Oblečení od ní nakupuji asi dva roky. Líbí se mi, že u nich vždy seženu to co potřebuji a často pořídím i originální kousky. Oblečení mají za velmi příznivé ceny a přitom se na rozdíl od oblečení jiných značek jedná o kvalitní zboží.

You often write about Oodji brand on your blog. I have ever heard about this brand. How long do you buy clothes by this brand and why do you like it?
Oodji isn’t very known in this country and so I decided to present this brand on my blog, to more people know about it, because I think it’s worth it.  
I buy clothes by Ooodji for about two years.I like, that I always find everything what I’m looking for and I can always fing very original pieces. Clothes have very favorable prices but also quality goods. 
Máš nějaký kousek oblečení na kterém „ujíždíš“ ? (boty, trička, šátky ..)
Že bych na něčem vyloženě ujížděla to ne, ale držím se pravidla, že košil a džínů není nikdy dost 🙂

Do you have some piece of clothes, that you are crazy about ? (shoes, t-shirts, scarfs, ..)
I don’t  freakin on anything, but I follow the rule, that shirts and jeans can be never enough 🙂 

Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

Co bys vzkázala čtenářkám tohoto blogu ?
Nebojte se kombinovat nezkombinovatelné, to že si někteří myslí, že vypadáte jako blbec není důležité. Důležité je, jestli se v tom cítíte dobře. To je pravidlo, kterým se řídím celý život a určitě by se tím měl řídit každý.

What would you wanna say to visitors of this blog?
Don’t be afraid to combiie uncombinable, don’t care about people who think that you look like jerk. It’s important you to feel good. It’s rule, that I follow my whole life and I think everybody should do do it like me. 

Děkuji za rozhovor 🙂
Přeji ať se blogu daří 🙂

Thank you for interview 🙂
Wish you lot of succes on blog 🙂

30 days SIT UP Challenge – The last day

Konečně .. Dneska jsem dokončila 30-ti denní challenge – sklapovačky. Musím říct, že i když mi to v průběhu nijak nepřišlo, mám skvělé výsledky!

Finally .. Today I finished 30 days challenge – sit ups. I have to say, that I didn’t feel it while I was doing this challenge, but now I found that I have great results!

(víc po perexem / more under perex)
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Tohle je první výzva, kterou jsou dokončila … Myslím, že není potřeba zbytečně tu plácat blbosti, přejdu k těm výsledkům …
This is the first challenge, that I finished … Well, I think I don’t have to talk about craps, so I will skip to my results … 

  • Přes pas mám o 2 cm méně, než před výzvou / Before challenge, I had 2 more centimentres in waist
  • Mám mnohem větší fyzičku! Nedokážu si představit, že bych před měsícem udělala ani 50 sedů lehů, natož tak 140 ! :O / I have much better physical fitness! A month ago, I couldn’t imagine, that I could do 50 situps, and now I did 140 ! :O
  • Cvičení mě začíná bavit / I began like to work out
  • … a HLAVNĚ! Mám mnohem, mnohem silnější vůli … Dřív jsem si prostě řekla “Nechce se mi” a na cvičení se vykašlala. Nebo jsem cvičila třeba 5, 10 minut a konec, už mě to nebaví.  Teď si sice občas udělám den pauzu, třeba tuhle výzvu jsem dělala víc než 30 dní, protože jsem třeba byla na pár dní pryč, takže jsem nemohla cvičit … ale jinak se snažím dodržovat cvičení každý den. Navíc když už třeba půl hodiny cvičím, říkám si, že už je škoda to zahodit, když už jsem v tom .. a cvičím třeba další půl hodiny … Momentálně jsem nemocná, takže udělám kraťoučký sklapovačky a konec … ale až se uzdravím tak zase začnu ! :3 :))
    And the MAIN THING! I have much, much stronger will … Previsously, I just said “I can’t do it” and I skipped the workout. Or I worked out 5, 10 minutes and I got borde. Now I make some pause sometimes, for example I did this challenge more days than 30, because few days of this month I wasn’t at home … but I try to work out every day. And if I do some workout about half hour, it seems silly to me, to stop now … so I continue for about next half hour … Now I’m ill, so every day I just do a few of sit ups and nothing more … but when I’ll be fit, I’ll start working out again ! :3 :))
  • A skvělé na tom všem je, že konečně s výzvou na sklapovačky a výzvou na dřepy zvládám tento workout, který mi na počátku mého cvičení přišel šíleně těžký a ani mě nenapadlo, že bych ho mohla tak snadno udělat ! :3
    And a great thing about this all, is the fact, that I can do one workout, that seemd madly hard for me, before this challenge, and I never thought that I could do it one day! :3
Dělali jste někdy nějakou výzvu ? Výsledek ?? 🙂 / Did you ever try some challenge? And your result ?? 🙂

DIY: kryt na mobil Galaxy Cross Phone Cover

Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

Krytů a obalů na mobil v současnosti existuje neskutečné množství. Jenže ne každý z nás vlastní iPhone, na který koupíte kryt v každém obchodě. Třeba já mám momentálně ZTE Blade (u nás není ještě moc známý, ale třeba Vodafone ho prodává) a sehnat na něj kryt je nadlidský výkon … Proto jsem se rozhodla obyčejnému silikonovému obalu (zakoupeném na ebay.com) vytvořit nový design 🙂

In this time, you can buy loooot of phone covers and cases. But not all of us have iPhone, that you can buy cover to, in all shops. Fr example I have ZTE Blade now, and find cover for it .. it’s superhuman exercise … So I decided to make new design for old silicone cover (bought on ebay.com) 🙂


You need:

  • Průhledný/bílý kryt na mobil / Transparent/white phone cover
  • Laky na nehty v odstínech modré, fialové, růžové a stříbrné / Nail polishes in shades of blue, violet, pink and silver
  • Papírovou lepící pásku / Paper adhesive tape
  • Houbičku – kosmetickou/na nádobí / Sponge – beauty blender or sponge for dishes
How to:
  • Nejprve kryt nalakujte vámi vybraným lakem na nehty. Pokud máte kryt, který má sám pěknou barvu, můžete tento krok přeskočit (já měla šedý kryt) / First, use arbitrary nail polish. If your case have pretty original colour, you can skip this step (I have a gray case)
  • Nechte lak pořádně zaschnout. / Let the polish dry.
  • Na obal nalepte pásku tak, abyste vytvořili tvar kříže. / Stick the tape on the cover to make cross shape. 
  • Na houbičku naneste modrý lak a “naťukejte” lak na kryt. / Take a sponge, deposit blue polish and tapp the colour on your case
  • Přidejte další barvy laků / Add the rest of your chosen nail polishes 
  • Odlepte pásku a lak nechte zaschnout /  Unstick the tape and let the polish dry

    Diet by McDonald’s – Can you loss weight with fastfoods?

    McDonald’s se dá považovat jako celkem výstižný protiklad slova “dieta”. Všem je jasné, že pokud se snažíte shodit (nebo snad jen nepřibrat další tunu), návštěva McDonaldu, KFC (nebo jiných fastfoodů) by neměla být nijak častá. Ne všichni ale ví, kolik přesně kalorií skutečně jídla mají a jaký výkon by museli vydat, aby všechny kalorie spálili. Ukážu vám to na příkladu – Pouhých 250ml coca-coly (středně velká sklenice) obsahuje cca 100 kalorií. Abyste všechny kalorie spálili museli byste udělat: 40 jumping jacks, 30 sedů-lehů 20 dřepů 10 kliků. Fajn, a to jsme u pití (nemluvě o tom, že těch skleniček za den vypijeme několik) …
    McDonald’s is a bit concise opposite word for “diet”. Everyone know, that if you want los weight (or you just don’t wanna weight a ton), you shouldn’t visit McDonald’s, KFC (or other fastfoods) very often. But not all of you know, how much calories meals from fast food have and what you should do to burn them. I’ll show you an example – Just 250ml of coca-cola (medium glass) contains about 100 calories. To burn all these calories, you have to do: 40 juping jacks, 30 sit-ups, 20 squats and 10 push-ups. Yeah, and that’s just a drink (not to mention that you don’t drink just one glass a day) ..

    Na stránkách McDonaldu si můžete naskládat svoje menu, a spočítat si kalorie. Pro představu jsem pro vás připravila kompletní obědové menu:
    On McDonald’s website you can make your own menu and count calories. To imagine it, I prepaired complete luch menu for you:

    OBĚDOVÉ MENU / LUNCH MENU

    Chickenburger (330 Kcal)
    Velké hranolky / Big fries (472 Kcal)
    Malá Coca-cola / small coca-cola (110 Kcal)
    Muffin čokoládový / chocolate muffin (340 Kcal)
    CELKEM/ALTOGETHER: 1255 Kcal

    *Pro představu  60ti kilová dospělá osoba by za den měla přijmout 1578 Kcal. Jenže V McDonaldu byste své “denní kalorie” vyplítvali jen na oběd … 
    ALE! Přestože jídla z tohoto menu jsou ta, která si asi dáváte nejčastěji, dají se v McDonaldu najít i jídla, která zase tolik kalorií neobsahují – dokonce mají kalorickou hodnotu docela nízkou ! 🙂
    For example, 60-kilograms adult person should take 1578 a calories day. In McDonald’s you would exhaust your “daily calories” just for a lunch …
    BUT! Altought the meals, that I showed you in this menu, are meals, that you eat most often, you can still find some meals, that don’t contain so much calories – actually the value of calories is a bit low ! 🙂

    Caprese salát (165 Kcal)
    Neperlivá voda Vittel (0 Kcal)
    Ovocný kelímek (40 Kcal)
    CELKEM: 205 Kcal

    Caprese salad (165 Kcal)
    Still water Vittel (0 Kcal)
    Fruit cup (40 Kcal)
    CELKEM: 205 Kcal
    *Kolik kalorií byste měli za den přijmout, vypočítáte tak, že vaši váhu vynásobíte číslem 26,3 -> 60×26,3 = 1578 Kcal 🙂
    And how to count your calories for one day? multiply your weight in kilograms with number 26,3 -> 60×26,3 = 1578 Kcal 🙂

    http://scripts.poll-maker.com/3012/scpolls.js

    INTERVIEW: Valeria Lukyanova

    Tento rozhovor byl velmi zajímavý i pro mě samotnou. Osoba, se kterou jsem rozhovor dělala, je totiž “živá barbie” Valeria Lukyanová. Ukrajinka z Oděsy se čtyřiceti-centimetrovým pasem a tváří panenky je ale naprosto jiná, než jak ji popisují média …
    This interview was interesting for me too. This time I asked “living barbie” Valeria Lukynova. But Ukraine from Odesa with 40-centimeter waist and face like a doll is different than media describe her …

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

    Kdy ses rozhodla vypadat jako panenka barbie?
    Všechno jsou to jenom pomluvy. Nikdy jsem nechtěla vypadat jako panenka. Myslím, že je mě nejde srovnávat s kusem plastu. Vždycky jsem chtěla duchovně růst, to byl vždy můj jediný cíl.

    When did you decided to look like barbie doll?
    It’s jus a crap. I never wanted to look like doll. I think I can’t be compared with piece of plast. I have ever wanted to grow spiritually, it was always my only target.

    Co tvá rodina a kamarádi, líbí se jim tvůj styl?
    Moje rodina mě následuje v jakémkoliv stylu.

    What about your family and your friends, do they like your style? 
    My family follow me to any style.

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);  Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 


    Myslím, že spousta lidí si myslí, že je neuvěřitelné vypadat tak jako ty, od přírody. Máš tak velké oči, velmi štíhlý pas, úžasné vlasy …
    Vypadám prostě jako hollywoodská herečka. Vypadám jako hvězda.

    I think, that lot of people think that you can’t look so amazing, by the nature. You have so big eyes, slimwaist, beautiful hair …
    I just look like hollywood actress. I look like a star. 


    Přemýšlela jsi někdy o tom, že budeš tak slavná?
    Vždy jsem to věděla. Protože jsem jedinečná.

    Did you ever think, that you’ll be so famous?
    I have ever know it. Because I’m unique.


    Chceš na sobě ještě něco změnit, nebo jsi se sebou naprosto spokojená?
    Člověk by se měl měnit celý život. Pokud se němění, začne jeho kvalita klesat.

    Do you want change something about you, or are you totally satisfied with yourself?
    People should change themselves their whole life. If they don’t change their wuality will fall.

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

    Četla jsem, že tvá práce je “mimotělní cestování”, co to vlastně znamená?
    Dělám přednášky a semináře o duchovních tématech.

    I read, that you’re work is “extracorporeal Travel”, what does it mean ? 
    I do lectures about esoteric topics. 

    Upřednostňuješ, když tě lidé oslovují Amatue – tvým spirituálním jménem, co znamená?
    Amatue je mé práve – kosmické jméno. Znamená to Bohyně Slunce.

    You prefer if people call you Amatue – your spiritual name, what does it mean ?
    Amatue is my real – space name. It means Godness of Sun.

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);  Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

    Spousta lidí nevěří v nadpřirozeno, esoteriku, … je nějaká cesta, jak začít věřit?
    Lidé nechtějí přemýšlet, protože jsou velmi fixovaní na hmotné věci. Když lidé začnou rozvíjet svého ducha, budou schopni věřit ve věci, které nedokáží vidět jejich oči.

    Lot of people don’t believe to supernatural, esoterics … do you know about some way, how to start believe?
    People don’t wanna think about it, because they are addicted to materials things. If people start to develop your spirit, they will be able to believe in things, that their eyes can’t see. 

    Co bys vzkázala čtenářkám tohoto blogu?

    Je nutné rozvíjet svou osobnost, být sám sebou. Být originální je nejlepší dar, který máme.

    What would you say to visitors of this blog?
    It’s necessarily to develop our personality, being yourself. Be original is the best gift we have

    http://scripts.poll-maker.com/3012/scpolls.js

    INTERVIEW: VICKY BIERSACK

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

    Jak by ses na úvod představila?
    Takže.. ahoj, jsem Vicky.. lidi mě znají pod jménem Vicky Mailine nebo Vicky Biersack, bydlim kousek od Varů..nesnášim to tady 😀 Mam nejlepší kámošku, která je Directionerka.. sama to nechápu, ale nikdy bych jí za nic nevyměnila 🙂 Mam ráda emo/scene, posloucham všechny druhy core, moje nejoblíbenější skupina je Bring Me The Horizon ^^ , mam ráda i drum and bass,mam ráda zvířata a jezdim na bmxku.. jsem úplně obyčejná holka která ma svoje názory..

    How would you introduce yourself?
    So … hi, I’m Vicky, people know me as Vicky Mailine or Vicky Biersack, I live near Karlovy Vary .. and I hate to live here 😀 I have best friends Directioner … I can’t understand it, but I would never replace her 🙂 I like emoscene, I listen all types of core, my favourite band is Bring Me The Horizon ^^ , I also like drum and bass, I like animals and I ride bmx.. I’m totally ordinary girl with own opinions.

    Říkáš, že má ráda Emo i Scene, je ti některý ze stylů bližší?
    Ano mám ráda emo i scene, a nedá se říct že mám jeden radši než druhý.. oba jsou mi hodně blízký:)

    You like Emo and Scene, is one of this styles closer for you?
    Yes, I like emo and scene, but I like them same way … both are very close to me 🙂

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

    Jak ses k těmto stylům dostala a kdy?
    Dostala jsem se k nim zhruba před 2,5 rokama, kdy jsem poznala kamarádku , a ta mi ukázala Black Veil Brides.. no a už to začalo 😀 Byla jsem taková rádoby emařka která chodila v černém, měla červený clip-iny ve vlasech který si tupírovala a byla zažraná do Andyho … bože, vypadala jsem fakt vtipně když si na to teď zpětně vzpomínam 😀

    How did you started with these styles and when ?
    I become scene/emo about 2,5 years ago, when I met friend, that showed me Black Veil Brides.. and it started 😀 I was would-be emo, who wore just black and had red clip-ins in hair and I was crazy for Andy … god, I looked really funny 😀

    Jak bys popsala svůj styl? Máš nějaké určité hranice, nebo s módou experimentuješ?
    Neřadím se do žádného stylu (jako například dříve, kdy jsem byla prostě big emo 😀 ) , postupem času jsem totiž zjistila že je nejlepší být svá.. oblíkam se jak chci, mam svůj vlastní styl.. a určitě s módou experimentuju^^

    How would you describe your style?
    I don’t categorize myself to any style (like sooner, when I was just big emo :D) , over time I found, that it’s better to be myself … I wear what I want, I have my own style … and I experiment with fahsion of course ^^

    Jaká je tvá oblíbená barva a značka oblečení?
    Moje oblíbená barva? To je asi jasný, modrá! 😀 Ale potom miluju i černou.. a moje nejoblíbenější značka oblečení je Vans a Drop Dead 🙂

    What’s your favourite colour and brand of clothes?
    My favourite colour? It’s of course blue ! 😀 But I also love black .. and my favourite brands are Vans and Drop Dead 🙂

    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

    Pokud se nepletu, tvůj vzor je Verena Schizophrenia. Jak dlouho už je tvým vzorem a co na ní nejvíc obdivuješ?
    Ano Verena je můj vzor od září 2012. Takže skoro rok. obdivuju na ní všechno … její povahu, její styl, všechno.. líbí se mi na ní že má svůj vlastní názor a stojí si za svym ať se stane cokoli. 🙂

    If I’m right, your role model is Verena Schizophrenia. How long is she your idol and what do you admire about her?
    Yes, Verena is my idol since September 2012. So almost year. I admire everything about her … her personality, her style, everything … I like that she has her own opinion for everything and she stand for what she thinks and what she believe in 🙂


    Verena Schizophrenia, zdroj: weheartit.com



    Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 

    Máš spoustu oblíbených skupin, jaké u tebe v současnosti vedou, popřípadě jakou písničku bys nám dodporučila?
    Vedou u mě Bring Me The Horizon.. mam od nich plakáty, trička, zrovna včera mi přišlo jedno nový 😀 .. taky Suicide Silence a Asking Alexandria.. doporučila bych celý album Sempiternal od BMTH 🙂 srdeční záležitost …

    You have lot of favourite bands, what are your favourite now, or what song would you recommend us?
    I love Bring Me The Horizon.. I have posters, t-shirts, yesterday I got one new 😀 .. also Suicide Silence and Asking Alexandria.. I would recommend all album Sempiternal by BMTH 🙂 matter of heart …
    Byla jsi na koncertě některých z nich?
    Byla jsem na koncertě Asking Alexandria a Bring Me The Horizon, budu si teď objednávat lístky na Escape The Fate, těšim se:)

    Have you been to concert of some of them ?
    I was on concert of Asking Alexandria and Bring Me The Horizon, I will order tickets for Escape The Fate, I’m looking forward to 🙂
    Máš nějakou osobnost, se kterou by ses chtěla setkat, jestli ano, proč?
    No.. tak určitě Verena, protože jí nejvíc obdivuju, a pak taky Mitch Lucker.. ale to už se mi asi nesplní. RIP Mitch , legends never die!!

    Do you have some person, that you wanna meet, if you do, so why ?
    Well … of yourse  Verena, because I admire her the most, and also Mitch Lucker.. but it probably won’t come true. RIP Mitch, legends never die!!

    Jaký by byl tvůj dokonalý den?
    Dokonalý den je můj každý kdy jsem šťastná.. 🙂

    How would you describe your perfect day?
    Perfect days is every day, when I’m happy ..:)
    Děkuji moc, že jsi přijala tento rozhovor. Máš nějaký vzkaz pro čtenářky tohoto blogu?
    To já děkuju 🙂 Lidi, užívejte si každý den.. stůjte si za svým… jo, a… “Někdy všichni spadneme tam dolů, tak přestaň myslet negativně , tohle patří k životu ♫♪ ” :))

    Thank you very much fo this interview. Do you have some message for visitors of this blog?
    Thank you 🙂 Guys, enjoy every day, stand up for what you believ and … “Sometimes we fall down, so stop think negative, it includes to life ♫♪”

     ©Adelaida Radioactive, 2013