Interview: Apy Eternity

Scene lost its originality and beauty. It’s sad.
Bývalá Scene Girl, obdivovatelka Japonské kultury, kamarádka Hemulky Xutebow … představuji vám modrovlasou, za každou cenu originální Apy Eternity ..
Last Scene Girl, admired by Japanese culture, friend of Hemulka Xutebow … Present you blue-haired, and original


APY ETERNITY

Ty a Hemi jste dřív bývaly scene. Jak dlouho tohle období trvalo u tebe a proč jsi se rozhodla z této komunity vystoupit?
Protože to začalo byt horší než „Emo pravidla“. Z nádherných originálních slečen, které dokázaly scene styl pochopit a převzít si ho po svém, tak jak se má, začali byt jakési rádoby icony co mají swag a jsou jedna jako druhá. Vzájemně se pomlouvají a závidí, protože se cítí být ve své „originalitě“ ohrožena jedna druhou. Stádo tupě kopírující „módní trendy“ z internetu a hromada komerce. Scene tímto svou jedinečnost a krásu úplně ztratilo. Jakási komunita se podle mě už dávno rozpadla. Ale je to škoda, byla to paráda a mělo to své kouzlo. 

You and Hemi were scene. How long time was you in this style and why did you decided to leave this community? 

Because it started to be worse then  „Emo rules“. From beautiful, original girls, which understood to scene style, became some would-be icons, that have swag and they were one as a second. They slander each other, and they envy, because they feel threatened each other in their “originality“. Herd mindlessly copying “fashion trends” from internet and lot of commerce. Scene lost its originality and beauty. I think the community disintegrated.But it’s sad, because it was great and it had own charm. 
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”);

O scene a emo kids se říká spousta věcí, myslíš že jsou pravdivé? Tím myslím například: Scene – stále veselí, nosí barevné a šílené kombinace oblečení, nesnáší černou barvu, Emo – jejich jediná barva je černá (oblečení, líčení, vlasy ..), utápějí se v depresích, často myslí na smrt …
Přijde mi to jako hromada blbostí. Prapůvodní rádoby škatulkování, které dneska zmutovalo do jakési sériové výroby a pravidel.

People say lot of things about scene and emo kids, do you think it is true? I think for example: Scene- still happy, they wear lot of colours and crazy clothes combinations, they hate black, Emo – their colour is black (clothes, makeup, hair ..), they are depressed, often think about death …
I think it’s just lot of craps. Primordial wanna-be pigeonholing, which has mutated into a kind of mass production and rules.

  
Jestli se nepletu, teď se do žádného určitého stylu neřadíš. Máš nějaký vzor, který tě inspiruje ve tvém vlastním stylu?

Máš pravdu, neřadím. Škatulkování mě krutě omrzelo. Scene éra stačila. 😀
Suicide girls a jim podobné. Každá z nich je naprosto jedinečná a svá.

If I’m right, you don’t categorize yourself to any style. Do you have some role models, that inspires you in your own style. 

You’re right, I don’t. Categorizing cruelly tired me. Scene era was enough 😀
Suicide girls and some others. They are totally unique and originally.

Na svém blogu píšeš, že obdivuješ japonskou kulturu. Co se ti na ní líbí nejvíc?

Historie, bohatost kultury, mentalita lidí. A japonské psaní je naprosto úchvatné.

On your blog, you said, that you admire japan culture. What do you like about it the most? 

History, richness of the culture, mentality of people. And japan writting is totally amazing. 
Heart It!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//assets1.whicdn.com/assets/heart_it_button.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}else if(whi){whi.HeartItWidget();}}(document,”script”,”whi-heartitbutton”); 


Máš nějaký oblíbený žánr, nebo konkrétní anime?

Žánr asi ani ne, možná hororové. Ale oblíbené mám Devil may cry, Rosario to Vampire a Another.
 
Do you have some favourite genre or particular anime ? 

I probably haven’t favourite genre, maybe horror 🙂 But I have favourite anime Devil may cry, Rosario to Vampire and Another.

  
Hemulka v jednom z videí na ask.fm řekla, že pro ni nejsou důležití kluci a že se radši sama soustředí na svůj styl. Jak jsi na tom ty?

Skoro naopak. Mám i víc kamarádů kluků, než holek. Vždycky jsem je víc vyhledávala, už jako prcek, protože se holky nechtěly kamarádit s tou malou zlobivou a neposlušnou holkou, co měla věčně roztrhaný kolena a furt ji musel někdo trestat. 😀
Ve společnosti kluků se cítím tak nějak víc sama sebou a uvolněnější. Před děvčaty se mám víc na pozoru. Mám ráda ten převážně klučičí svět. Na základní škole jsem dokonce přemýšlela, že nastoupím z devitky na mechanika, ale nějak to doma nepřipadalo v úvahu. 😀 Nikomu jsem o tom raděj ani neřekla. Nějak si s nimi celkově víc rozumím.
Hemulka in one of her videos on ask.fm said, that boys aren’t important for her at all, that she rather like to focus on her own style. What about you?

I’m different. I have more boy friends than girls. I was always rather looking for boys, also when I was little, because girls didn’t want to be friends with the little, naughty and disobedient girl, that had still broken knees and somebody still had to punish her 😀
With boys, I feel more relaxed. When I’m with girls, I’m still beware. I like boys’ world. When I was in primary school, I was thinking about become mechanic, but it was out of consideration 😀 I told nobody about it. I just feel better with boys 🙂

One thought on “Interview: Apy Eternity

Leave a comment